Sałatka ziemniaczana z szynką
NOWY PRZEPIS
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
700 gramów
200 gramów
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz pokrój w grubą kostkę. Ugotuj tak aby były miękkie, ale żeby się nie rozpadały w osolonej wodzie.
Krok 2
Ziemniaki po ugotowaniu odcedź, ale nie całkowicie- zostaw około pół szklanki wody. W pozostałej wodzie rozpuść kostkę rosołową i pozostaw do wystygnięcia.
Krok 3
W między czasie szynkę i ogórki pokrój w kostkę, rozetrzyj czosnek. Pokrój szczypior w drobne kawałki.
Krok 4
Do ziemniaków dodaj musztardę, majonez, czosnek, szynkę, ogórki i szczypior. Wszystko razem wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej