Sałatka ziemniaczana z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z szynką

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w grubą kostkę. Ugotuj w osolonej wodzie tak, aby były miękkie, ale żeby się nie rozpadały.

Krok 2

Ziemniaki po ugotowaniu odcedź, ale nie całkowicie - zostaw około pół szklanki wody. W pozostałej wodzie rozpuść kostkę rosołową. Powstałym wywarem zalej ziemniaki.

Krok 3

W międzyczasie pokrój ogórki w kostkę, rozetrzyj czosnek. Pokrój szczypior w drobne kawałki.

Krok 4

Do ziemniaków dodaj musztardę, majonez, czosnek, szynkę, ogórki i szczypior. Wszystko razem wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki możesz też dodać trochę octu winnego. Zaostrzy on smak sałatki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z szynką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety z brokuła
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej