
Składniki
0.5 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
0.25 szklanki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki oczyść z nasion i pokrój w drobną kosteczkę, owoc jicamy w paski. Pomarańcze obierz, usuń błonki, wymieszaj z resztą składników.
Krok 2
Dymki przekrój na połowy, a sałatę porwij i dodaj do owoców.
Krok 3
Szalotkę i czosnek posiekaj, wymieszaj z oliwą i octem. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią. Przygotowany sos połącz razem z sałatką.
Krok 4
Przed podaniem sałatkę z owocami jicamy oprósz nasionami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej