Sałatkaz gotowanym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatkaz gotowanym kurczakiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałate zieloną chrupka myjemy ,osuszamy i rwiemy na kawałki . Oliwki czarne i cebulki odcedzamy z marynaty.

Krok 2

Udko od kurczaka gotujemy z dodatkiem bulionetki drobiowej knorr. Po ugotowaniu mięsko obieramy od kości ,rwiemy na kawałki i dodajemy do sałatki.

Krok 3

Do sałaty dodajemy całe cebulki ,pokrojone w plasterki oliwki i mięso kurczaka . Lekko mieszamy . Robimy sos sałatkowy knorr według przepisu na opakowaniu ,polewamy nim sałtkę . Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatkaz gotowanym kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej