Wrapy z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy z krewetkami

Autor: Kasia Musiał

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

10 sztuk

5 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obieramy i dokładnie opłukujemy.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy krewetki. Następnie dodajemy przyprawę uniwersalną knorr i kostkę czosnkową. Całość smażymy 4 min.

Krok 3

Jogurt mieszamy z drugą kostką czosnkową. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.

Krok 4

Wrapy podpiekamy około 1 min. na rozgrzanej patelni z obu stron.

Krok 5

Na podgrzanych plackach układamy rukolę, pomidorki i kukurydzę z puszki. Na wierzchu układamy krewetki i polewamy sosem. Wrapy zwijamy i gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej