Zapiekanka z jajek z kiełbasą zwyczajną
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
6 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, a kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż oba składniki na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Wbij jajka, wymieszaj i dopraw.
Krok 3
Kromki chleba ułóż na blasze wysmarowanej tłuszczem.
Krok 4
Rozsmaruj na nich gotową jajecznicę, polej tłuszczem i posyp natką pietruszki.
Krok 5
Piecz 20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej