Zapiekany koper włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany koper włoski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1.5 szklanki

2 sztuki

3 sztuki

5 sztuk

4 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. W osolonej wodzie obgotuj bulwy kopru i różyczki brokułów. Zahartuj zimną wodą.

Zapiekany koper włoski - Krok 1

Krok 2

Obierz pomidory ze skórki i pokrój w ćwiartki.

Zapiekany koper włoski - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr w 1 i 1/2 szklanki wody, następnie zagotuj.

Zapiekany koper włoski - Krok 3

Krok 4

Ułóż w naczyniu do zapiekania warstwy warzyw i ugotowanego makaronu.

Zapiekany koper włoski - Krok 4

Krok 5

Zalej przyprawą Fix Knorr, posyp tymiankiem i serem. Piecz około 30 minut w 185 stopniach.

Zapiekany koper włoski - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany koper włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekany koper włoskiZapiekany koper włoski

Ugotuj makaron. W osolonej wodzie obgotuj bulwy kopru i różyczki brokułów. Zahartuj zimną wodą.