Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydze odsącz. Masło stop.

Krok 2

Do jajek dodaj cukier, sól i pieprz i dodaj rozpuszczone masło.

Krok 3

Całość dokładnie utrzyj i dodaj mleko oraz kukurydzę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej