Wiejskie penne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie penne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
183 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

255 osób wydrukowało

Pobierz pdf

366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

0.5 łyżki

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek i cebulę w kostkę. Przesmaż wszystko razem na patelni.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i łyżką oliwy, dodaj zioła i zagotuj. Makaron wymieszaj z przesmażonymi składnikami.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Następnie przełóż do niego makaron z kiełbasą, boczkiem i cebulą. Całość zalej przygotowanym Fixem, wierzch posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej