
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
100 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
0.5 łyżki
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek i cebulę w kostkę. Przesmaż wszystko razem na patelni.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i łyżką oliwy, dodaj zioła i zagotuj. Makaron wymieszaj z przesmażonymi składnikami.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Następnie przełóż do niego makaron z kiełbasą, boczkiem i cebulą. Całość zalej przygotowanym Fixem, wierzch posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej