Rożki francuskie z szynką i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rożki francuskie z szynką i serem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

2

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto przełóż z zamrażalnika do lodówki na kilka godzin. Kiedy się rozmrozi, rozwałkuj lekko i pokrój na kwadraty o boku 10 cm.

Krok 2

Na każdy kwadrat nakładaj plaster sera i plaster szynki i odrobinę rozkruszonej kostki pietruszkowej. Kwadraty składaj po przekątnej i sklejaj dokładnie, dociskając brzegi widelcem.

Krok 3

Ułóż rożki na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Piecz w 200 stopniach przez około 15 minut, aż rożki ładnie się zrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rożki francuskie z szynką i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Parówkowa ośmiornica
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej