Zapiekanka z leśnych grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z leśnych grzybów

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

0.5 kilograma

3 sztuki

15 dekagramów

3 sztuki

2 sztuki

null

null

null

0.5 kilograma

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj pozostaw do ostygnięcia i następnie obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2

Pokrojone w plasterki grzyby i cebulę podsmaż na oleju.

Krok 4

W wysmarowanej tłuszczem formie do pieczenia ułóż na przemian ziemniaki , grzyby i pokrojone w plasterki ogórki.

Krok 5

Każdą warstwę posmaruj sosem., posyp serem i piecz w temp. 220 st. przez 20 minut.

Krok 3

Śmietanę zmiksuj z jajkami, przypraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej