
Składniki
1.5 kilograma
0.5 kilograma
3 sztuki
15 dekagramów
3 sztuki
2 sztuki
null
null
null
0.5 kilograma
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj pozostaw do ostygnięcia i następnie obierz i pokrój w plasterki.
Krok 2
Pokrojone w plasterki grzyby i cebulę podsmaż na oleju.
Krok 4
W wysmarowanej tłuszczem formie do pieczenia ułóż na przemian ziemniaki , grzyby i pokrojone w plasterki ogórki.
Krok 5
Każdą warstwę posmaruj sosem., posyp serem i piecz w temp. 220 st. przez 20 minut.
Krok 3
Śmietanę zmiksuj z jajkami, przypraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej