Zapiekanka z ziemniaków i cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków i cebuli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj, obierz, opłucz, pokrój w cienkie talarki i wrzuć na wrzącą wodę. Następnie odcedź.

Krok 2

W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem układaj warstwami ziemniaki. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 3

Cebulę posiekaj i posyp ziemniaki. Ułóż na nich wiórki margaryny.

Krok 4

Skrop wodą, przykryj i piecz 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków i cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z bobem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej