
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj, obierz, opłucz, pokrój w cienkie talarki i wrzuć na wrzącą wodę. Następnie odcedź.
Krok 2
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem układaj warstwami ziemniaki. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Cebulę posiekaj i posyp ziemniaki. Ułóż na nich wiórki margaryny.
Krok 4
Skrop wodą, przykryj i piecz 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej