Cannelloni z farszem mięsnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z farszem mięsnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

600 gramów

0.5 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

5 sztuk

250 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę, rozdrobnij czosnek, podsmaż je na łyżce oliwy, dodaj mięso mielone.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, a papryki w kostkę i dodaj do mięsa.

Krok 3

Rozpuść kostkę rosołową w połowie szklanki gorącej wody, uzyskanym wywarem podlej mięso na patelni, duś całość 15 minut.

Krok 4

Pod koniec duszenia dopraw całość sola i pieprzem, dodaj przecier pomidorowy. Powstałym farszem napełnij rurki cannelonni.

Krok 5

Wyciśnij sok z połowy cytryny. Przygotuj sos - na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj mąkę (cały czas mieszając), wlej szklankę mleka (nie dopuść do zważenia mleka), dodaj sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i carry.

Krok 6

Powstały sos wlej do żaroodpornego naczynia, ułóż na nim rurki makarony, całość polej sokiem pomidorowym tak, aby makaron pozostał przykryty, posyp żółtym serem

Krok 7

Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z farszem mięsnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z kaszy kuskus
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej