Ziemniaczany hiszpański omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczany hiszpański omlet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

null

null

6 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj.

Krok 3

Ziemniaki podsmaż razem z cebulą na rozgrzanym tłuszczu i duś przez 40 minut by ziemniaki były miękkie.

Krok 4

Ściągnij z patelni, wymieszaj z rozkłóconymi jajkami i dopraw do smaku.

Krok 5

Wyłóż na rozgrzany tłuszcz, formując omlet i piecz na złoty kolor z obydwóch stron.

1

Opinie o przepisie

  • Kat 21

    Kat 21 , 15.04.2021

    bardzo smaczne i pożywne śniadanie. Szybsza i zdrowsza wersja, to zrobić ten omlet z ziemniakami ugotowanymi.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczany hiszpański omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej