Ziołowe ziemniaki pieczone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe ziemniaki pieczone

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w talarki.

Krok 2

Talarki ziemniaków gotujemy 10 min na parze (używając parowaru, metalowej lub bambusowej wkładki na garnek lub torebki do gotowania na parze w mikrofali).

Krok 3

przekładamy ziemniaki podgotowane na parze na blaszkę, sprykujemy oliwą. Ziemniaki oprószamy wszystkimi przyprawami i mieszamy. Pieczemy ok 15 min w 180st z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe ziemniaki pieczone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej