
Składniki
250 gramów
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 szklanki
0.5 szklanki
0.7 szklanki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekany galangal rozetrzeć z posiekanym czosnkiem, posiekaną trawą cytrynową i kolendrą.
Krok 2
Pastę podsmażyć w woku na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Krok 3
Dodać mleko kokosowe i zagotować.
Krok 4
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i bulion na włoszczyźnie Knorr . Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 15 minut.
Krok 5
Dodać szpinak, gotować 5 minut. Potrawę posypać pokrojoną w cienkie plasterki, podsmażoną na złoto cebulą.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

















