Placki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

8 łyżek

1 szczypta

4 sztuki

10 dekagramów

1 łyżka

1 opakowanie

50 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zmiel w maszynce. Dodaj jajka, bułkę tartą, odsączoną kukurydzę oraz natkę pietruszki. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj do twarogu. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Formuj niewielkie placuszki i smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej