Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć o osuszyć.

Krok 2

Do moździerza wsypać sól, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, kostkę pietruszkową i utłuc przyprawy. Dodać olej i wymieszać. Powstała marynata natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny.

Krok 3

Po tym czasie mięso włożyć do rękawa do pieczenia i piec 25 min w 180 st, rozciąć rękaw i piec jeszcze 5-10 min.

Krok 4

Cukinie umyć, pokroić w długie plastry i gotować na parze kilka minut aż będą bardziej elastyczne.

Krok 5

Mięso pokroić w kawałki i zawijać w plastry cukinii. Gotowe roladki układać na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukiniowe roladki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej