
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
sos balsamiczny:
1 łyżeczka
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do gorącego octu balsamicznego dodaj miód, dżem, imbir i przecedź przez sitko. Dopraw szczyptą przyprawy Knorr.

Krok 2
Ser kozi obtocz w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w płatkach migdałowych.

Krok 3
Oprósz pieprzem, skrop oliwą i zapiecz w piekarniku przez 10 minut. Gotową przystawkę udekoruj świeżym rozmarynem i podgrzanym sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej