Zupa krem z zielonego ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z zielonego ogórka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W zagotowanym 0,5 litrze wody rozpuść Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Śmietanę i serek topiony rozpuść na wolnym ogniu w rondelku i dodaj do rosołu.

Krok 3

Zielony ogórek zmiksuj. Gotuje przez kilka minut. Proporcje śmietany i serka są dowolne (pamiętaj jednak, że jak dodasz więcej serka topionego to zupa będzie słona).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z zielonego ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej