
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
50 dekagramów
0.5 szklanki
3 sztuki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwa jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.
Krok 2
Szczaw wymyj pod bieżącą wodą, grubo posiekaj i obgotuj w 1 litrze osolonej wody.
Krok 3
Przetrzyj przez sito i dodaj do wrzącego bulionu, ostudź.
Krok 4
Dodaj surowe żółtko, posiekane jajka i rozgnieciony ząbek czosnku. Przed podaniem dodaj śmietanę i pokrojone w cienkie plasterki ogórki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej