Zupa z krewetek i trawy cytrynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z krewetek i trawy cytrynowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

5 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

6 szklanek

50 gramów

2 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi trawy cytrynowej zmiażdż, liście limonki porwij na kawałki, pomidora pokrój na 8 części, dymkę i kolendrą posiekaj, a korzenie kolendry rozgnieć w moździerzu.

Krok 2

Bulion doprowadź do wrzenia i wrzuć trawę cytrynową, korzenie kolendry oraz liście limonki. Gotuj przez 5 minut.

Krok 3

Dorzuć krewetki, pomidora i grzyby. Gotuj jeszcze przez 5 minut.

Krok 4

Garnek zdejmij z palnika i dodaj pastę chili, sok z limonki, dymkę oraz kolendrę. Dopraw solą jeżeli uznasz to za konieczne, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej