Zupa z kury po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kury po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę podziel na 4 części, zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości.

Krok 2

Obierz pestki z dyni i podsmaż na patelni.

Krok 3

Sałatę pokrój w paski i przysmaż na oliwie.

Krok 4

Mięso obierz z kości, drobno pokrój i dodaj do wywaru z sałatą, papryką i zmielonymi pestkami dyni. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej