Amur pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posól rybę, ułóż na blasze wysmarowanej tłuszczem i upiecz w piekarniku.

Krok 4

Pod koniec pieczenia skrop śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej