
Składniki
3 łyżki
200 gramów
5 sztuk
75 gramów
140 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło rozpuść z czekoladą.
Krok 2
Jaja ubij z cukrem, a następnie dodaj mąkę.
Krok 3
Wszystko wymieszaj, po czym włóż ciasto do wysmarowanych masłem foremek.
Krok 4
Oprósz bułką tartą. Piecz 4 minuty w temperaturze 240 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej