
Składniki
2 sztuki
100 gramów
300 gramów
2 łyżki
0.5 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W szerokim garnku zagotuj wodę, postaw na nim miskę i włóż białą czekoladę.
Krok 2
Dodaj masło i mieszaj, aż powstanie jednolita masa. jajka utrzyj z cukrem pudrem, wymieszaj z czekoladą.
Krok 3
Miskę wstaw do gorącej kąpieli, aby masa nie zastygła. Formę keksową wyłóż folią, wlej trochę masy. Przykryj warstwą wafelków, posyp żurawinami i zalej masą.
Krok 4
Powtarzaj czynność do wyczerpania składników. Ostatnia warstwą powinny być wafelki - 3 wafle odłóż do dekoracji.
Krok 5
Wstaw do lodówki na noc. Blok wyjmij z formy. W kąpieli wodnej stop czekoladę gorzką.
Krok 6
Wlej czekoladę do foliowej torebki, utnij rożek i zrób dekorację „w zebrę”. Posyp posiekanymi waflami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej