
Składniki
1 sztuka
100 gramów
250 mililitrów
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kruszymy herbatniki na drobne okruszki i wlewamy do nich rozpuszczone masło - masa powinna przypominać mokry piasek. Wykładamy je na dno muffinkowych papilotek (używaliśmy i tym samym polecamy silikonowe), a papilotki wkładamy do muffinkowej formy (żeby babeczki zachowały swój kształt).
Krok 2
Masę krówkową podgrzewamy i mieszamy aż znikną grudki i stanie się bardziej plastyczna. Wylewamy ją na herbatnikowe dno i zostawiamy do wystygnięcia (lub wrzucamy na chwilę do zamrażarki). Potem na dnie układamy plasterki banana.
Krok 3
Ubijamy schłodzoną kremówkę, następnie ozdabiamy mini banoffee za pomocą rękawa cukierniczego. Obsypujemy startą czekoladą. Przed podaniem wstawiamy na godzinę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej