Rogaliki krucho drożdżowe z lodówki - przepis łatwy | Przepisy.pl pixel

Przepyszne rogaliki

Autor: Ola Zyszczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

1.5 sztuki

60 dekagramów

5 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku.

Krok 2

Zagnieść ciasto. Podzieliś na 6 kulek. Włożyć na 20 min. do lodówki.

Krok 3

Każdą kulkę rozwałkować, podzielić na 8 części, ułożyć owoce i uformować rogaliki. Piec ok. 30 min. w temperaturze 175 stopni. Polukrować. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepyszne rogaliki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej