Bajeczna jajecznica w bagietce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajeczna jajecznica w bagietce

Autor: kamil malenki

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

20 dekagramów

1 pęczek

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

15 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wybijamy na zimną patelnię po czym dodajemy masło. Mieszamy wolnymi ruchami tak aby masło nam się rozpuściło. Co jakiś czas zdejmujemy patelnie z ognia aby nam się nie przypalała i nabierała powoli temperatury.

Krok 2

Mieszamy do momentu aż wyklaruje nam się jednolity kolor i nasza jajecznica zacznie gęstnieć. Dodajemy jogurt oraz pokrojony szczypiorek doprawiamy solą, pieprzem.

Krok 3

Bagietkę można podpiec w piekarniku i od razu ciepłą jajecznicę nakładamy na pieczywo. Plasterki rzodkiewki i ogórka dają nam dodatkowy smak. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej