Mac’n Cheese WRAP BECON przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese WRAP BECON

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

3 plastry

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku usmaż do ulubionej chrupkości bekon, a następnie odstaw go na talerz obok. Będzie potrzebny na koniec. W tym samym garnku, na wytopionym tłuszczu zeszklij pokrojoną w piórka cebulę.

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 1

Krok 2

Ugotuj makaron według wskazówek producenta, powinien być al dente. Makaron odlej z wody, pozostaw go w garnku. Dodaj do niego masło i całość zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese.

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem zagotuj na małym ogniu, mieszając do połączenia się składników i aż sos zgęstnieje. Połącz w garnku makaron z cebulą, a następnie dokładnie wymieszaj. Na koniec możesz wszystko posypać drobno posiekaną pietruszką.

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 3

Krok 4

Tortillę lekko podgrzej na suchej patelni. Ściągnij na talerz – w centralnej części ciasta ułóż średnią ilość makaronu, a na wierzch dodaj wcześniej usmażony boczek. Zawiń tortillę (podobnie jak naleśniki bądź krokiety) z pozostałymi składnikami. Gotowe!

Mac’n Cheese  WRAP BECON - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

W takiej tortilli świetnie sprawdzą się również warzywa takie jak sałata czy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.

2

Opinie o przepisie

  • Olga

    Olga , 10.04.2024

    A gdzie w składnikach tortilla?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese  WRAP BECON - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej