Bajgiel z kurczakiem (bajgle) - grillowanym | Przepisy.pl pixel

Bajgle z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
357 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.

Krok 2

Drobno pokrusz płatki kukurydziane. Obtocz piersi kurczaka w jajku a następnie pokryj je płatkami. Na końcu obtocz w bułce tartej i delikatnie uklep.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni i włóż kurczaka. Smaż na średnim ogniu, aż panierka zbrązowieje.

Krok 4

Wymieszaj majonez ze skórką i sokiem z limonki. Następnie posmaruj bułkę majonezem Hellmann‘s.

Krok 5

Na bułce ułóż sałatę oraz bugery z kurczaka. Przykryj górną częścią bułki.

3

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki , 03.07.2016

    Miałam wczoraj po meczu Niemcy-Włochy ,ale smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Palczarska

    Irena Palczarska , 02.07.2016

    To może być TO

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajgle z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bajgle z kurczakiemBajgle z kurczakiem

Pokrój pierś z kurczaka i dopraw solą i pieprzem. Utrzep dwa jajka z solą i pieprzem.