Barszcz czysty II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czysty II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

40 gramów

800 gramów

2 litry

50 gramów

80 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, oczyść i upiecz w piekarniku.

Krok 2

Następnie wystudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach.

Krok 3

Śliwki umyj, namocz, ugotuj.

Krok 4

Połącz je z wywarem, koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny, białkami i chrzanem. Roztrzep trzepaczką, zagotuj, przecedź przez lnianą ściereczkę.

Krok 5

Dodaj buraki, przypraw i zagotuj. Pozostaw na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czysty II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej