
Składniki
null
null
7 sztuk
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
3 szklanki
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i pokrojone w plasterki cukinie zalej gorącym bulionem Knorra i gotuj 10 minut.
Krok 2
Zdejmij z ognia, przestudź. Kilka plasterków cukinii odłóż do dekoracji a resztę zmiksuj razem z bulionem i połową posiekanej bazylii.
Krok 3
Dodaj jogurt i wymieszaj, dopraw sola, pieprzem i odstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 4
Posiekane pomidory oraz cebulę wymieszaj z drugą połową posiekanej bazylii, kilka listków odłóż do dekoracji. Przed podaniem chłodnik udekoruj plastrem cukinii i mieszanką z suszonych pomidorów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej