Bażant w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bażant w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

250 mililitrów

null

20 gramów

10 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bażanta opłucz, pokrój w nieduże kawałki i posól.

Krok 2

Oprósz lekko mąką i zarumień na tłuszczu.

Krok 3

Podlej kilkoma łyżkami wody i duś przez 30 minut.

Krok 4

Następnie dopraw pieprzem, wlej śmietanę i duś kolejne 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bażant w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
33 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej