
Składniki
400 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 szczypta
1 kilogram
10 sztuk
10 sztuk
150 gramów
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżeczki
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokroiłam czyli w kostkę pomidora ,ze śliwek wyciągnęłam pestki dodałam kukurydzę oliwki nadziewane pastą paprykową ,roszpunkę
Krok 2
Wymieszałam z sosem sałatkowym koperkowo- ziłowym Knorr wymieszany w oliwię z oliwek- wyszła pyszna letnia sałatka .
Krok 3
Karkówka z grilla 1 kg w marynacie z piwa ,miodu papryki czerwonej soli i chilli i przyprawy do karkówki knorr. Mięso się marynowało 1 godzinę w lodówce potem upieczone na grillu elektrycznym było co jeść pycha .Pyszny obiad polecam
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka z grilla z sałatką
Podstawa świetnej, towarzyskiej zabawy przy grillu to smaczne jedzenie. Chociaż uniwersalna kiełbasa zazwyczaj się sprawdza, warto urozmaicić od czasu do czasu czymś nowym popularne dania z rożna. Dlatego mamy dla Ciebie propozycję: karkówka z grilla z dodatkiem sałaty. Dobrej jakości mięso należy wcześniej zamarynować. Marynatę przygotuj z piwa, miodu i papryki czerwonej. Jeśli chcesz podkreślić pikanterię, wykorzystaj ostrą paprykę lub przyprawę chilli. W wersji na słodko możesz dodać jedynie słodką paprykę. Wszystko zależy od Twoich preferencji. Karkówka powinna marynować się co najmniej godzinę. W tym czasie przygotuj sałatkę ze świeżych warzyw. Użyj do tego roszponki, którą z łatwością zastąpisz własnym miksem sałat, pomidorów i ogórków. Dodatek oliwek nadziewanych papryką podkreśli cierpki, a kukurydza słodki posmak. Nie zapomnij o ulubionych przyprawach oraz oliwie z oliwek, która połączy składniki w pyszną sałatkę. Karkówkę możesz grillować na świeżym powietrzu lub na patelni grillowej w domu. Wypróbuj nasz przepis!