Biszkopt makowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt makowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 szklanka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij z cukrem.

Krok 2

Następnie dodaj żółtka, kakao, kawę, mąkę z proszkiem do pieczenia i mak.

Krok 3

Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, po czym upiecz w tortownicy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt makowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej