
Składniki
1 szczypta
1 kilogram
4 plastry
3 szklanki
8 plastrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zimnego arbuza pokroić na 8 plastrów. Położyć na dnie kufla lub szklanki. Posypać lekko kakao. Położyć wafle, ile się chce.
Krok 2
Do wysokiego naczynia wlać 3/4 zimnego mleka, dodać zawartość bitej śmietany w proszku. Ubić bitą śmietaną i dodać do szklanki. Zostawić trochą (ok. salaterkę). Przykryć waflami.
Krok 3
Pokroić truskawki na 2 połowy i położyć na waflach . Truskawki przykryć waflami lub posypać kakao.
Krok 4
Resztę zostawionej śmietany miksujemy z 2 łyżkami kakao. Powstaje czekoladowa bita śmietana :) Bita śmietana ma uzyskać czekoladowy kolor. Dodajemy do szklanki.
Krok 5
Można przyozdobić truskawką lub posypać kakao. Nie radzę zostawiać tego deseru w lodówce na więcej niż 1 godzinę. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej