Plasterki miodowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Plasterki miodowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

300 gramów

250 gramów

150 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia, wbij żółtko i dodaj masło.

Krok 2

Wszystko zagnieć i odstaw ciasto na 15 minut do lodówki.

Krok 3

Orzechy pokrój drobno i dodaj je do miodu.

Krok 4

Ciasto wyciągnij, rozwałkuj i wykrój za pomocą form ciasteczka o różnym kształcie.

Krok 5

Ciasteczka włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20-30 minut.

Krok 6

Upieczone ciasteczka posmaruj miodem z orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej