BEZOWE CAŁUSKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

BEZOWE CAŁUSKI

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

4 sztuki

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek białka ubijamy na bardzo sztywną pianę.

Krok 2

Następnie dodajemy po trochu cukru pudru i nadal ubijamy.Na koniec ostrożnie do masy dodajemy kakao połączone z czekoladą.

Krok 3

Za pomocą 2 łyżeczek formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Najlepiej układać na pokrytej pergaminem blasze.Piec w temperaturze 130-150 stopni przez ok. 25 minut.Dla mnie super alternatywa dla tradycyjnych bez. Choć wiem, że następnym razem dam mniej troszkę czekolady i mniej cukru. Ale polecam wykonanie według przepisu jest super. :) SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BEZOWE CAŁUSKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
" Zielona baba "
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej