
Składniki
300 mililitrów
3 łyżki
500 gramów
750 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę ubij na sztywną pianę.
Krok 2
Gruszki zmiksuj z łyżką stołową miodu.
Krok 3
Kwaśne mleko zmieszaj z 2 łyżkami stołowymi miodu, domieszaj gruszki i śmietanę. Przypraw do smaku.
Krok 4
Napełnij masą formę i zamrażaj w niskiej temperaturze co najmniej 4 godziny. Od czasu do czasu przemieszaj.
Krok 5
Wstaw formę na krótko do ciepłej wody. Następnie odwróć, wyjmij z formy i pokrój w plasterki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej