Biszkopt z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt z jabłkami

Autor: Wioletta Święcińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

4 sztuki

5 sztuk

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wysokiego naczynia wbij jajka i wsyp cukier

Krok 2

Miksuj do momentu, aż masa stanie się biała

Krok 3

Do ubitej masy powoli, najlepiej przez sitko, wsypuj pozostałe składniki i delikatnie mieszaj

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos śliwkowy do mięs
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej