
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj kremowy sos sałatkowy mieszając zawartość opakowania Knorr z majonezem, dodaj sok z limonki. Selera obierz, pokrój w plastry i sparz krótko we wrzącej wodzie.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w cząstki i ugotuj z łupinkami we wrzącej wodzie do miękkości. Wystudź.
Krok 3
W misce połącz ziemniaki, fasolkę, marchew, seler oraz pokrojony szczypior. Dodaj przygotowany sos sałatkowy i delikatnie wszystko wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i podawaj

Dobra rada:
Aby sałatka nabrała jeszcze ciekawszego smaku, dodaj pokrojoną świeżą kolendrę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Brazylijska sałatka ziemniaczana
Brazylijska sałatka ziemniaczana to świetny sposób na pyszny obiad lub kolację pełną warzyw. Sprawdzi się również w roli przekąski na przyjęciu. To smaczna kompozycja młodych ziemniaków, fasolki szparagowej, grubo startej marchewki i selera naciowego. Smaku nada jej dressing przygotowany na bazie majonezu oraz czosnkowego sosu sałatkowego. Dodaj do niego świeżo wyciśnięty sok z limonki lub cytryny, a będzie jeszcze wyrazistszy w smaku. Jako dodatek sprawdzi się również kolendra. Brazylijską sałatkę ziemniaczaną podasz na wiele sposobów: dobrze skomponuje się np. ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi grzankami. Te drugie przygotuj w wersji smakowej – kromki chleba natrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku lub posyp mieszanką ulubionych przypraw i piecz w piekarniku do momentu, aż osiągną złocisty kolor. Do dekoracji gotowego dania użyj posiekanego świeżego szczypiorku. Będzie najsmaczniejsze, jeśli przed zaserwowaniem dobrze je schłodzisz. Mamy nadzieję, że przygotowywanie znakomitych przekąsek z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.