Sałatka z frutti di mare przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z frutti di mare

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

null

null

200 gramów

1 łyżeczka

4 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. Następnie odcedź i wymieszaj z curry.

Krok 2

Mule i krewetki wymieszaj z makaronem, polej sosem.

Krok 3

Udekoruj mulami w muszlach i krewetkami w skorupkach.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z frutti di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z frutti di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z frutti di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z frutti di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z frutti di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z frutti di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z frutti di mare - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z frutti di mare - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej