Sałatka z ryżu i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ryżu i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

30 dekagramów

15 dekagramów

4 sztuki

18 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj. Następnie posól, dodaj pieprz i gałkę, skrop sokiem z cytryny, włóż do lodówki.

Krok 2

Przed podaniem dodaj zielony groszek i wymieszaj, posyp posiekaną natką.

Krok 3

Paprykę pokrój w kostkę. Ryż udekoruj oliwkami i krewetkami oraz papryką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ryżu i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej