Smaczna sałatka z makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna sałatka z makrelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

250 mililitrów

null

null

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach. Ostudź, obierz ze skórek, potnij w kostkę.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i potnij razem z ogórkami w kosteczkę.

Krok 3

Wymieszaj z ziemniakami i posiekaną cebulką.

Krok 4

Rybę oddziel od ości i podziel na małe kawałki, dodaj do sałatki.

Krok 5

Śmietanę rozetrzyj z posiekanym drobno czosnkiem, dopraw do smaku i wymieszaj z resztą składników. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej