Sałatka brokułowo-fasolkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowo-fasolkowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

15 dekagramów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj a następnie osusz w wirówce do sałaty lub w czystej ściereczce, porwij na małe kawałki.

Krok 2

Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj na parze lub w osolonym wrzątku, ostudź.

Krok 3

Fasolkę umyj, obetnij końce i ugotuj w osolonym wrzątku, ostudź i pokrój w mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć do miski.

Krok 4

Jogurt połącz z majonezem i sosem czosnkowym, polej sałatkę i wymieszaj przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowo-fasolkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej