Sałatka z kałamarnic przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kałamarnic

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

null

1 łyżka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kałamarnice rozmroź, oczyść i potnij na krążki o szerokości 0,5 cm.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z pieprzem Cayenne.

Krok 3

Olej rozgrzej do 160 stopni i wrzucaj kawałki kałamarnic obtoczone w mące. Smaż przez około 3 minuty.

Krok 4

Po wyjęciu odsącz i posól. Kałamarnice wymieszaj z rukolą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kałamarnic - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej