Buraczkowe kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczkowe kopytka

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.75 szklanki

1 łyżeczka

6 łyżeczek

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki wsypać Fix. We wrzątku rozpuścić barszcz czerwony i zostawić niech przestygnie. Letni wlać do Fixu i dokładnie wymieszać. Zostawić na 10 minut.

Krok 2

Blat posypać mąką . Z masy ziemniaczanej formować wałeczki i ciąć je na kopytka.

Krok 3

Gotować w osolonym wrzątku aż wypłyną. Wyjąć łyżką cedzakową .

Krok 4

Na patelni roztopić masło i polać nim kopytka by sie nie sklejały. Takie aromatyzowane barszczem kopytka podawać do pieczeni wieprzowej , z sosem , same z surówkami.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczkowe kopytka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej