
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
450 mililitrów
0.3 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr połącz z mlekiem, jajkami i cukrem pudrem. Wymieszaj ciasto i odstaw na 10 minut.

Krok 2
Ciasto podsyp delikatnie mąką, podziel na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Krok 3
Wałki ciasta pokrój nożem na kopytka. Gotuj w wodzie 2-3 minuty.

Krok 4
Na patelni rozpuść masło z cukrem wanilinowym i bułką tartą. Dodaj kopytka, delikatnie wymieszaj i natychmiast podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kopytka na słodko
Kopytka to danie przywołujące w pamięci smaki dzieciństwa. Delikatne ziemniaczane kluseczki, skąpane w słodkim sosie to kwintesencja prostej, a bardzo smacznej kuchni. Możesz podać je na obiad lub jako smaczną przekąskę w ciągu dnia. Ziemniaczane kopytka są doskonałym dodatkiem do wielu dań. Są bardzo uniwersalne i proste w przygotowaniu, a świetnie urozmaicające każdą propozycję kulinarną. Nadają się tak samo dobrze do potraw na słono, jak i na słodko. Tym razem proponujemy ich wariant na słodko – z bardzo smaczną omastą, którą zrobisz z tartej bułki i cukru pudru. Delikatne kopytka z chrupiącym dodatkiem stanowią doskonałą alternatywę dla innej znanej kombinacji – śmietany i cukru. Jeśli chcesz dodać daniu nieco więcej aromatu, dodaj szczyptę cukru waniliowego lub cynamonu. Nie uwierzysz, że tak łatwo można przygotować posiłek, który błyskawicznie zniknie z talerzy.