Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

heart
366 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 mililitrów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

50 mililitrów

10 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj posiekany czosnek, całość zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr rozmieszanym w 200 mililitrach śmietany i 100 mililitrach wody.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 2

Krok 3

Dodaj ugotowane kopytka i pokruszony niebieski ser.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 3

Krok 4

Całość gotuj około 2- 3 minut mieszając wszystko razem.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 4

Krok 5

Gotowe kopytka podawaj posypane posiekanymi listkami szałwii.

Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim seremKopytka z sosem pieczarkowym z niebieskim serem

Kopytka ugotuj w lekko osolonej wodzie.